R o o m   o n   F i r e

R o o m o n F i r e (@_roomonfire)

Bio:curated by chloë mccarthy | interior designer info@roomonfire.net #roomonfire profile artwork by ron gilad

1439 posts      1872 followings      187981 followers      805 tags

Stories

Highlights

The curved brick entry to Casa Kwantes in Rotterdam by @mvrdv photographed by @ossipvanduivenbode.

The curved brick entry to Casa Kwantes in Rotterdam by @mvrdv photographed by @ossipvanduivenbode.

Translucent fiberglass modules make up this @oldceline popup store in China by @aljawadpike. | “The design concept takes inspiration from eroded sea shells and primitive stone structures – the arrangement of curving walls and arched thresholds form a carved interior space for the display of products. The prefabricated translucent fibreglass modules provide a sheltered atmosphere through the layering of subtle texture and light. The modular design of the structure was crucial in the shipment process, travelling from the manufacturing workshop in Manchester to Beijing, then on to a series of locations across China for temporary installations through 2018.”

Translucent fiberglass modules make up this @oldceline popup store in China by @aljawadpike. | “The design concept takes inspiration from eroded sea shells and primitive stone structures – the arrangement of curving walls and arched thresholds form a carved interior space for the display of products. The prefabricated translucent fibreglass modules provide a sheltered atmosphere through the layering of subtle texture and light. The modular design of the structure was crucial in the shipment process, travelling from the manufacturing workshop in Manchester to Beijing, then on to a series of locations across China for temporary installations through 2018.”

State Museum of Egyptian Art and University of Film and Television by Peter Böhm Architekten in Munich, Germany.

State Museum of Egyptian Art and University of Film and Television by Peter Böhm Architekten in Munich, Germany.

Dutch architecture studio @hofmandujardin reimagine how we say goodbye to loved ones through the design of a new funeral centre. Placing the coffin at its epicenter, the scheme translates the memorial sequence into three moments: the gathering of friends and family, the ceremony of remembrance, and the moment of social encounter. “The way we say good bye to our loved ones is a very personal decision. We designed a funeral centre which is specifically suitable for its function, and at the same time leaves room for interpretation. We think that sad moments in our life should be beautiful at the same time.” Barbara Dujardin | Renderings by @verodig

Dutch architecture studio @hofmandujardin reimagine how we say goodbye to loved ones through the design of a new funeral centre. Placing the coffin at its epicenter, the scheme translates the memorial sequence into three moments: the gathering of friends and family, the ceremony of remembrance, and the moment of social encounter. “The way we say good bye to our loved ones is a very personal decision. We designed a funeral centre which is specifically suitable for its function, and at the same time leaves room for interpretation. We think that sad moments in our life should be beautiful at the same time.” Barbara Dujardin | Renderings by @verodig

Kitchen by French architect Jospeh Dirand.

Kitchen by French architect Jospeh Dirand.

Volubilis Visitor Center in Meknes, Morocco by Kilo Architects | From the architects: “Set within the most visited archaeological site in the Kingdom of Morocco, this project seeks to enhance the historical and symbolic significance of this unique UNESCO World Heritage site. The site is an exceptionally well-preserved example of an ancient Roman colonial town and one of several antique sites in Morocco. Due to the lack of urban development in the immediate surroundings, the site today is a vivid representation of what the Romans saw in their time. In order to highlight the dramatic visual impact of the antique ruins upon entry to the site, the volume of the museum is embedded into the hillside so that visitors do not initially perceive its presence.” See more images on our Journal.

Volubilis Visitor Center in Meknes, Morocco by Kilo Architects | From the architects: “Set within the most visited archaeological site in the Kingdom of Morocco, this project seeks to enhance the historical and symbolic significance of this unique UNESCO World Heritage site. The site is an exceptionally well-preserved example of an ancient Roman colonial town and one of several antique sites in Morocco. Due to the lack of urban development in the immediate surroundings, the site today is a vivid representation of what the Romans saw in their time. In order to highlight the dramatic visual impact of the antique ruins upon entry to the site, the volume of the museum is embedded into the hillside so that visitors do not initially perceive its presence.” See more images on our Journal.

The open shower in Olive House in Mallorca, Spain by @marplusask photographed by @piet.albert.goethals.

The open shower in Olive House in Mallorca, Spain by @marplusask photographed by @piet.albert.goethals.

One of my favourite images from a story in the latest issue of @inprint_magazine I worked on in partnership with @brevilleaus shot at the Archer House on Sydney’s Whale Beach. Designed by Craig Rosevear of Rosevear Stephenson in 2000, the beachfront steel, glass and concrete pavilion was winner of The Royal Australian Institute of Architects NSW Wilkinson Award and National Special Jury Award in 2001 and is available to rent through @contemporaryhotels.

One of my favourite images from a story in the latest issue of @inprint_magazine I worked on in partnership with @brevilleaus shot at the Archer House on Sydney’s Whale Beach. Designed by Craig Rosevear of Rosevear Stephenson in 2000, the beachfront steel, glass and concrete pavilion was winner of The Royal Australian Institute of Architects NSW Wilkinson Award and National Special Jury Award in 2001 and is available to rent through @contemporaryhotels.

One of my favourite images from a story in the latest issue of @inprint_magazine I worked on in partnership with @brevilleaus shot at the Archer House on Sydney’s Whale Beach. Designed by Craig Rosevear of Rosevear Stephenson in 2000, the beachfront steel, glass and concrete pavilion was winner of The Royal Australian Institute of Architects NSW Wilkinson Award and National Special Jury Award in 2001 and is available to rent through @contemporaryhotels.

One of my favourite images from a story in the latest issue of @inprint_magazine I worked on in partnership with @brevilleaus shot at the Archer House on Sydney’s Whale Beach. Designed by Craig Rosevear of Rosevear Stephenson in 2000, the beachfront steel, glass and concrete pavilion was winner of The Royal Australian Institute of Architects NSW Wilkinson Award and National Special Jury Award in 2001 and is available to rent through @contemporaryhotels.

One of my favourite images from a story in the latest issue of @inprint_magazine I worked on in partnership with @brevilleaus shot at the Archer House on Sydney’s Whale Beach. | The design of products fulfilling a purpose, should be restrained and unpretentious, to leave room for the user’s personality. The ‘Bambina Plus’ by #BREVILLE is an elegant example of how design and technology come together to better our lives. The stylish and unimposing machine delivers the very best café style coffee one could imagine, in the comfort of your own personal environment.

One of my favourite images from a story in the latest issue of @inprint_magazine I worked on in partnership with @brevilleaus shot at the Archer House on Sydney’s Whale Beach. | The design of products fulfilling a purpose, should be restrained and unpretentious, to leave room for the user’s personality. The ‘Bambina Plus’ by  #BREVILLE is an elegant example of how design and technology come together to better our lives. The stylish and unimposing machine delivers the very best café style coffee one could imagine, in the comfort of your own personal environment.

Parrish Art Museum in Water Mill, New York by @herzogdemeuron.

Parrish Art Museum in Water Mill, New York by @herzogdemeuron.

Threading between trees in a Spanish forest, this ring-shaped residence is the second completed Solo House (@galeria_solo), a series of dream holiday homes designed by leading architects for French developer Christian Bourdais. Brussels-based Office Kersten Geers David Van Severen designed the property for the development in the mountainous region of Matarraña, where Bourdais is planning to eventually build 15 houses and a hotel for the Solo Houses project. The first of the Solo Houses to be completed was a symmetrical concrete residence by Chilean studio @pezovonellrichshausen, while other planned buildings include a house encased in a lattice of giant sticks by @sou_fujimoto and a building based on the form of an explosion by @didier.faustino. The house designed by the Belgian firm occupies a plot on top of a plateau, which provides a panoramic view of the surrounding forest and landscape. "Since the scenery is so impressive, we felt architecture should be invisible, merely emphasising the natural qualities of the surroundings. A simple circular roof with a diameter of 45 metres underlines the qualities of both the plateau and its edge," said the architects.

Threading between trees in a Spanish forest, this ring-shaped residence is the second completed Solo House (@galeria_solo), a series of dream holiday homes designed by leading architects for French developer Christian Bourdais. Brussels-based Office Kersten Geers David Van Severen designed the property for the development in the mountainous region of Matarraña, where Bourdais is planning to eventually build 15 houses and a hotel for the Solo Houses project. The first of the Solo Houses to be completed was a symmetrical concrete residence by Chilean studio @pezovonellrichshausen, while other planned buildings include a house encased in a lattice of giant sticks by @sou_fujimoto and a building based on the form of an explosion by @didier.faustino. The house designed by the Belgian firm occupies a plot on top of a plateau, which provides a panoramic view of the surrounding forest and landscape. "Since the scenery is so impressive, we felt architecture should be invisible, merely emphasising the natural qualities of the surroundings. A simple circular roof with a diameter of 45 metres underlines the qualities of both the plateau and its edge," said the architects.

©Insmeta | Best Instagram online viewer
This site uses the Instagram API but is not endorsed or certified by Instagram. All Instagram™ logos and trademarks displayed on this applicatioin are property of Instagram.